UutisArkisto

Alambiquen ravintolasuositukset Bilbaoon

Bilbaon Solomon Guggenheim -museo (kuva: Guillermo Viciano)

Bilbaon Solomon Guggenheim -museo (kuva: Guillermo Viciano)

Listasimme kaikkien Bilbaoon matkustavien iloksi 12 ravintolaa kaupungin keskustasta ja sen lähituntumasta. Lisäsimme todelliseksi jokerikortiksi vielä yhden huippupaikan aina San Sebastianista asti.

Pyysimme kahdelta Bilbaon ravintolaelämän asiantuntijalta vinkkejä hyvistä ruokapaikoista keskustassa ja keskustan tuntumassa. Joukossa on paikallisten suosimia paikkoja sekä pari maailman parhaimpien ravintoloiden joukkoon kuuluvaa gourmet-ravintolaa ja kaikkea siltä väliltä. Yhdistävänä tekijän kaikissa on se, että niissä on tarjolla herkullisia elämyksiä!

Bilbaon keskustassa
Restaurante Mina on yhden Michelin-tähden gourmetravintola aivan kaupungin keskustassa.
Zortziko on hienostunut ravintola, jossa makuhermoja hellitään. Yksi Michelin-tähti.
Nerua sijaitsee Bilbaon Guggenheimin museossa ja on siis sekä ruokansa että sijantinsa perusteella visiitin arvoinen. Yksi Michelin-tähti.
Etxanobe sijaitsee niin ikään Bilbaon keskustassa lähellä Guggenheimia. Yksi Michelin-tähti.
Yandiola valitsee parhaat ainekset sekä maalta että mereltä ja valmistaa niistä ateriat perinteitä kunniottaen.
Porrue on moderni gourmet-ravintola aivan kaupungin keskustan tuntumassa.
Irrintxi on legendaarinen pintxo-taberna, jossa on tarjolla laaja valikoima pikkupurtavaa, joilla tappaa kovimmankin nälän.
Mr. Marvelous on niin ikään paikallisten suosima ravintola, joka on erikoistunut tortilloihin. Rentoa purtavaa vaikka oluen seuraksi.

Bilbaon ulkopuolella
Itxas Bide löytyy Bilbaon vanhasta satamasta. Se on paikallisten suosima ravintola, joka keskittyy meren antimiin ja tarjoaa herkullisen maistuvan ruuan lisäksi kauniit näkymät.
Azurmendi on kolmen Michelin-tähden ravintola keskustan ulkopuolella. Paikka on luokituksensa mukaisesti pidemmänkin reissun arvoinen.
Baserri Maitea on Bilbaon ulkopuolella kauniissa maatalossa sijaitseva ravintola, joka käyttää menuunsa lähialueen antimia, jotka hankitaan aamulla torilta.
Txakoli Simon on paikka mehevien pihvien ystäville. Ravintola sijaitsee kaupungin ulkopuolella, mutta tuleepahan samalla tutustuttua maaseutuun.

Jokerikortti San Sebastianista
Mugaritz on viime vuosina säännöllisesti listattu yhdeksi maailman parhaista ravintoloista. Se sijaitsee San Sebastianissa eli kaukana Bilbaosta ja on siis tämän listan jokeri. Yhtä kaikki, gastronomian ystävä ei voi jättää sitä väliin, mikäli aikaa riittää ja ravintolasta löytyy vapaa pöytä. Ravintola on Alambiquen mielestä yksi Espanjan ravintolaelämän helmistä.

Alambique on koonnut nämä vihjeet Iranzu Guijarrion avustuksella. Näiden vinkkien myötä toivotamme herkullista matkaa Bilbaoon!

Valokuvan tekijänoikeudet Guillermo Viciano

UutisArkisto