UutisArkisto

Alambiquen ravintolasuositukset Madridiin

Diverxo (photo by Eero)

Diverxo (photo by Eero)

Madridin ruokakulttuuri on rikas, kuten muuallakin Espanjassa. Noin 6,3 miljoonan asukkaan metropolissa on valinnanvaraa kaikkiin mieltymyksiin. Koska Madrid on Alambiquen syntymäkaupunki, päätimme listata joukon omia suosikkejamme lähtien ahtaista korttelikapakoista aina maailman parhaisiin gourmet-ravintoloihin saakka.

Madridissa ei tule nälkä eikä jano, sillä kaupungin ravintolaelämä on huikea! Jos ei nukuta, niin yöllä saa valvoa ja juhlia. Jos taas vatsaa alkaa kurnia, niin asia on helposti ratkaistu – hyvää ruokaa on tarjolla niin edullisissa korttelikapakoissa kuin taiteeksi asti viritetyissä gourmet-ravintoloissakin. Viimeisestä todisteena on vuoden 2014 Michelin-oppaan tähdet. Madridissa on kolme yhden tähden ravintolaa, viisi kahden tähden ravintolaa ja yksi kolmen tähden ravintola. Näiden lisäksi kolmelle oli annettu Bib Gourmand -maininta.

Alla on listattu joukko Alambiquen väen omia suosikkeja. Nostimme listalle kymmenen paikkaa, joten monta hyvää jää mainitsematta. Useimpiin listalla mainittuihin huippuravintoloihin on suorastaan tunkua, joten kannattaa varata pöytä hyvissä ajoissa etukäteen.

Taberna Laredo on erittäin suosittu ruokapaikka, jossa on mahdollisuus istua pöydässä tai sitten nauttia maukkaista annoksista tunnelmallisessa tapasbaarissa. Kaikki tapakset ja annokset ovat ensiluokkaisia ja Laredon viinilista on erinomainen. Jos haluat istua pöydän ääressä, niin etenkin viikonloppuna kannattaa varata etukäteen, mutta baari on erinomainen muutaman annoksen ja parin viinin “nopeaan lounaaseen”.

La Castela sijaitsee vain reilun kivenheiton päässä Taberna Laredosta. Kadun puolelta löytyy pystybaari ja ravintola takaosasta muutama pöytäkin. Tunnelma on erittäin rento, juhlapyhien aattoina jopa riehakas. La Castela tarjoaa mutkatonta ja herkullista ruokaa, maistuvaa viiniä ja aitoa madridilaista tunnelmaa.

El Lando on legendaarinen madridilaisravintola, joka tarjoaa perinteistä espanjalaista ruokaa suoraviivaiseen tapaan. Osa henkilökunnasta on palvellut tyytyväisiä vakioasiakkaitaan lähes 40 vuotta. Pöytävaraus on tarpeen, sillä tupa on illasta toiseen lähes aina täynnä.

La Tasquita de Enfrente on Juanjo Lopez Bedmarin johtama pieni ja tunnelmallinen ravintola. Palvelu on sydämellistä, ruoka on erinomaista ja viinilistaan on panostettu – mitä muuta voi vaatia? La Tasquita Enfrentellä on Michelin-oppaassa Bib Gourmand -maininta.

Diverxo on lähes sensaatiomaisella nopeudella saanut kolme Michelin-tähteä David Muñozin johdolla. Ruoka on maultaan ja asettelultaan tajunnanräjäyttävää, viineissä on mistä valita. Diverxoon on erittäin vaikea saada pöytää, mutta yrittämättä ei kannata olla, sillä tämä illallinen ei unohdu.

Restaurante Viridiana on Abraham Garcian perustama hienostunut klassinen ravintola, joka on useiden espanjalaisten huippukokkien esikuva.

O’Pazo on erinomainen perheomisteinen kalaravintola. Ravintolatoiminnan lisäksi sama perhe omistaa yhden Madridin suurimmista kalatukkureista. Kalaruokien ystäville O’Pazo on erinomainen valinta.

Jurucha on paikallisten suosima legendaarinen baari, josta saa konstailemattomia pintxoja ja annoksia. Baari on ahdas ja siksi tunnelmallinen. Vierestä löytyy markkinatori, josta voi käydä ostamassa tuoreita naposteltavia vielä iltapalaksi.

Mercado San Miguel sijaitsee lähellä Plaza Mayoria La Latinan kaupunginosassa. Nimensä mukaisesti kyseessä on vanha kauppahalli, joka on vasti’ikään remontoitu perinteitä kunniottaen. Täällä voit poimia pikkupurtavaa yhdeltä kauppiaalta, kuohuviiniä toiselta ja nautiskella herkut valitsemassasi paikassa.

Taberna Los 4 Robles sijaitsee aivan Solin aukion vieressä. Ravintolasta saa kylmää olutta ja aitoa espanjalaista ruokaa niin tapaksina kuin annoksina. Ne voi nauttia sekä baarissa että pöydässä. Eli nälän yllättäessä Solin nurkilla, Los 4 Robles on mielekäs vaihtoehto lähiympäristön turistiravintoloille ja kansainvälisille pikaruokaketjuille.

Madrid on Alambiquen syntymäkaupunki, josta löydät laadukkaan keittiötarvikeliikkeemme ja kokkikoulumme alkuperäiseltä paikaltaan. Toivomme siis, että viihdyt Madridissa nauttien ruuasta, viinistä, taiteesta ja itse kaupungista. Toivottavasti tämä lista auttaa ainakin ruuan ja viinin osalta!

Tutustu myös Alambiquen Bilbaon ravintolasuosituksiin.

UutisArkisto