UutisArkisto

Sivarisin Arborio risottoriisi + herkkutatit

Sivarisin Arborio risottoriisi + herkkutatit

Sivarisin Arborio risottoriisi + herkkutatit

Arborio riisilajikkeen jyvä on isokokoinen ja helmimäinen. Kypsennyksen jälkeen jyvä on sisältä kiinteä ja pinnalta kermaisen pehmeä. Tämä lajike sopii täydellisesti risottojen valmistukseen!

Tattirisotto

3 salottisipulia
oliiviöljyä
2 dl kuivattuja tai 4 dl pakastettuja tai 1 l tuoreita herkkutatteja
4 dl Sivarisin arborio riisiä
1 kana- tai kasvisliemikuutio
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 l kiehuvaa vettä
3-4 rkl voita
noin 1 dl parmesaaniraastetta
suolaa ja mustapippuria
(tuoretta lehtipersiljaa, timjamia)

Liota kuivatut tatit. Kuori ja hienonna sipuli, kuullota öljyssä. Lisää joukkoon sienet ja paista, kunnes neste on haihtunut. Lisää riisi ja sekoita muutaman minuutin ajan. Lisää liemikuutio riisiin. Lisää viini ja anna imeytyä. Lisää vesi pieninä erinä, sekoita ja anna veden imeytyä. Kypsennä n. 20 min. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon voi ja juustoraaste. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa. Kuiva sherry on täydellinen viimeinen silaus tattirisotolle!

UutisArkisto