UutisArkisto

Punajuuret + Azadan saksanpähkinäöljy

Paahdetut punajuuret rucolan, vuohenjuuston ja saksanpähkinöiden kera

Paahdetut punajuuret rucolan, vuohenjuuston ja saksanpähkinöiden kera

Paahdetut punajuuret

n. 500 g. punajuurta
1-2 nippua rucolaa
kourallinen saksanpähkinöitä
mustapippuria
pehmeää vuohenjuustoa

Salaattikastike:

2 rkl balsamicoa
1 rkl saksanpähkinäöljyä
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
merisuolaa
valkosipulia

Kuori ja pilko punajuuret pienehköiksi lohkoiksi. Kypsennä punajuurilohkoja 200 asteisessa uunissa n. 30 min. tai kunnes ne alkavat olla pehmeitä. Paahda saksanpähkinät kuivassa pannussa miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä. Tee kastike valkosipulista, viinietikasta, hunajasta ja öljystä. Sekoita kastike jäähtyneisiin punajuuriin ja lisää rucola joukkoon. Rouhi sekaan mustapippuria ja karkeaa merisuolaa. Murustele vuohenjuusto salaatin päälle reiluina paloina. Koristele vielä paahdetuilla saksanpähkinöillä.

UutisArkisto