UutisArkisto

Selleripyree + Azadan sitruunaoliiviöljy

Selleripyree + Azadan sitruunaoliiviöljy

Selleripyree + Azadan sitruunaoliiviöljy

Selleripyreetä, Azadan extra virgin sitruunaoliiviöljyä ja lampaankyljyksiä.

Tämä alunperin ravintola Sunnin resepti on aivan taivaallinen lisuke vaikka lampaalle. Sunnin versiossa sitruunaöljy valmistetaan itse – ja jo edellisenä päivänä. Kiireiselle on onni, jos kaapista löytyy hienostunutta Azadan sitruunaoliiviöljyä, jolla tämä herkku viimeistellään.

neljälle lisukkeeksi

1 kokonainen iso juuriselleri
2 dl kuohukermaa
100 g voita
1 dl sellerin keitinlientä
1 tl suolaa

Kuori selleri huolellisesti ja pilko se pienen perunan kokoisiksi paloiksi. Keitä palat suolalla maustetussa vedessä miedolla lämmöllä läpikypsiksi. Vettä on sopivasti kun sellerinpalat juuri ja juuri peittyvät. Ota talteen desi keitinlientä ja valuta sellerinpalat siivilässä. Kiehauta kerma, voi ja keitinliemi.

Soseuta sellerit monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Lisää joukkoon kerma-voi-keitinlientä pienissä erissä, kunnes sellereistä tulee sileää ja pehmeää sosetta. Jos haluat soseesta oikein silkkistä voit painella sen siivilän läpi. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Viimeistele lorauttamalla päälle hieman Azadan sitruunaoliiviöljyä.

UutisArkisto