UutisArkisto

Perunatortilla ja anjovis-piquillotapakset

Perunatortilla ja anjovis-piquillotapakset

Perunatortilla ja anjovis-piquillotapakset

Perunatortilla

500g perunoita
1 iso sipuli
0,5 dl öljyä
suolaa
5 kananmunaa

Kuori ja viipaloi perunat. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Lisää perunaviipaleet ja kuullota niitä 20-30 minuuttia silloin tällöin käännellen, kunnes kypsiä. Lisää kypsymisen puolivälissä sipulit. Nosta valumaan ja jäähtymään. Sekoita munien rakenne rikki kulhossa ja yhdistä ainekset. Kypsennä paistinpannussa n. 5 min. Kun tortilla on pohjasta hyytynyt, pane iso kansi pannun päälle ja kiepauta munakas ylösalaisin. Valuta munakas takaisin pannuun. Kypsennä vielä hetki, jotta toinenkin puoli saa hieman väriä.

Anjovis-piquillotapakset

piquillo-paprikoita (Anko)
anjoviksia (Luis Escuris Batalla)
patonki
oliiviöljyä
persiljaa
tomaattia
valkosipulia

Leikkaa patonki ohuiksi siivuiksi ja paahda leivät. Hiero pintaan valkosipulia. Raasta tomaatti ja levitä leiville. Lorauta päälle hieman oliiviöljyä. Leikkaa piquillo-paprikat sopivan kokoisiksi siivuiksi ja asettele päälle vielä anjovis. Koristele hienoksi hakatulla persiljalla. Ah, miten hyvää cavan kanssa!

UutisArkisto