UutisArkisto

Manchego-salaatti

Manchego-salaatti

Manchego-salaatti

Manchego-salaatti

100-150g Manchego-juustoa
Haluamaasi salaattia (esim. Lollo Rosso tai jääsalaatti sopivat hyvin)
Retiisiä viipaloituna
Kirsikkatomaatteja
Paahdettua punaista paprikaa
Saksanpähkinöitä

Mustaviinimarjavinagretti (lähde.” Pastanjauhantaa-blogi)

1 rkl mustaviinimarjahilloa/hyytelöä
½ dl vettä
½ valkosipulinkynsi pieneksi silputtuna
2-3 rkl sherryviinietikkaa
suolaa ja pippuria
1 rkl mustia unikonsiemeniä
n. 1 dl mietoa oliiviöljyä (esim. Merula) Vinkki! Kokeile myös saksanpähkinäöljyä
Laita kaikki ainesosat blenderiin tai kulhoon ja sekoita tasaiseksi.

Ota juusto huoneenlämpöön ainakin puoli tuntia aikaisemmin ja leikkaa se kolmioiksi. Levitä lautaselle salaatti, ohuiksi viipaleiksi viipaloitu retiisi, puolitetut kirsikkatomaatit, sekä paahdetut paprikasuikaleet. Rouhi saksanpähkinät veitsellä ja ripottele ne salaatin päälle juuston kanssa.

Mausta herkullisella vinagretillä ja nauti!

UutisArkisto