UutisArkisto

Herkullinen kurpitsaravioli

Kuva: http://www.eat-yourself-skinny.com/

Kuva: http://www.eat-yourself-skinny.com/

KURPITSARAVIOLI

600g durumvehnäjauhoja
6 kananmunaa
Täyte:
1000 g kurpitsaa (myski eli butternut squash)
1 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1 kpl tuoretta chiliä
2 rkl tuoretta timjamia
250 g ricottajuustoa
2 dl parmesaanijuustoa (raastettuna)
1 rkl hunajaa
1/2 tl jauhettua muskottipähkinää
1/2 tl suolaa
muutama lehti tuoretta salviaa
parmesaania

Mittaa jauhot keoksi työpöydälle. Tee jauhojen keskelle kraaterimainen kuoppa. Riko munat kuoppaan.
Nypi jauhot ja munat yhteen keskeltä laidoille päin edeten.
Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on joustavaa ja silkinsileää. Anna taikinan levätä 30 minuuttia muovikelmulla peitettynä.
Valmista sillä välin kurpitsatäyte.
Kuori ja leikkaa kurpitsa lohkoiksi. Nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Hiero pintaan hieman öljyä ja ripaus suolaa. Lisää timjaminoksat ja halkaistu chili.
Paahda kurpitsalohkoja 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsää ja neste on haihtunut. Tarvittaessa kaada ylimääräinen neste pois pelliltä.
Soseuta kurpitsat kulhossa. Chilin voit soseuttaa samalla. Tarvitset 3 1/2 dl sosetta täytettä varten.
Jäähdytä kurpitsasose. Lisää ricotta, parmesaani, hunaja, muskotti ja suola. Mikäli täyte tuntuu liian löysältä, lisää hieman leivänmuruja tai mantelijauhoja.
Kauli pastataikina levyiksi tai käytä pastakonetta.
Sipaise levy kevyesti vedellä. Jaa täytteestä nokareita levyn toiselle puoliskolle kahteen kerrokseen tasaisin välimatkoin.
Taita levyn toinen puoli täytteiden päälle ja painele välit kämmensyrjin toisiinsa kiinni.
Leikkaa raviolit irti pyöreällä muotilla tai pizzaleikkurilla. Varmista, että saumat ovat tiukasti kiinni.
Keitä kurpitsaraviolit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja laita lautasille. Ripottele päälle kurpitsansiemenöljyä, salviaa ja parmesaania. Nam!

UutisArkisto