UutisArkisto

Kasvissipsit à la Alambique España

Kuvat: Sandra Jiménez-Osorio

Kuvat: Sandra Jiménez-Osorio

Saimme Alambique Españasta aivan ihanan reseptin kotitekoisille kasvissipseille!

Tarvitset:
4 punajuurta
4 porkkanaa
4 ruokalusikallista Extra Virgin oliiviöljyä (esim. Merula)
Sormisuolaa (Flor de Sal)
Pippuria
Fenkolia

Sinihomejuustodippi
Tarvitset:
Maustamatonta kreikkalaista jugurttia
150 g sinihomejuustoa
Minttua

Kuori punajuuret ja porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Tässä auttaa mandoliini (vihanniksille tarkoitettu, ei soitin!). Porkkanat kannattaa leikata pituusuunnassa; leikkaa ne ensin puoliksi, sitten siivuta.

Laita viipaleet omiin kulhoihinsa jotta punajuuri ei värjää porkkanaa ja valuta päälle kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä. Pyörittele viipaleita öljyssä, jotta ne peittyvät joka puolelta mukavasti.
Laita öljytyt viipaleet leivinpaperilla päälystetylle uunipellille ja ripoittele punajuurten päälle sormisuolaa ja pippuria ja porkkanoitten päälle sormisuolaa ja fenkolia. Peitä kasvikset toisella leivinpaperilla ja laita ne 180-asteiseen uuniin 20 minuutiksi.
20 minuutin jälkeen ota kasviksia peittävä leivinpaperi pois ja anna olla uunissa 10 minuutin ajan.
Kun kasvikset ovat valmiita, laita ne ritilälle jäähtymään.
Sinihomejuustodippiä varten vatkaa ensin huoneenlämpöinen sinihomejuusto ja lisää siihen jugurtti. Juuri ennen tarjoilua ripottele päälle hieman hienonnettua minttua.
Kutsu kaverit kylään ja nauti napostelupalana! Nam :-)

Alkuperäinen resepti
Alambique Tienda y Escuela de Cocina, Madrid

UutisArkisto