UutisArkisto

Kesän herkulliset tapakset!

Kuva: Flickr: Marcus Hansson

Kuva: Flickr: Marcus Hansson

Pincho on hyvin tyypillinen tapas-pala Espanjassa ja se kattaa erittäin laajan valikoiman erilaisia raaka-aineita. Pincho on yleensä leipäpala (tai perunaviipale), jonka päälle on kasattu aineksia, usein koko komeus lävistetään vielä hammastikulla. Tästä annos saakin nimensä, pinchar kun tarkoittaa pistämistä tai lävistämistä. Tästä löydät kolme ideaa kesän tapas-juhliin. Kutsu ystävät kokoon ja nauti herkullisista espanjalaisista mauista!

Pincho de Mejillones con Cebolla Confitada eli Simpukkaa ja karamellisoitua sipulia

Tarvitset:
Patonkia viipaleina
1 sipuli
Extra Virgin oliiviöljyä (esim. Merula)
Ripaus sokeria
Loraus Balsamico-viinietikkaa
Säilöttyjä simpukoita Luis Escuris Batalla

Viipaloi sipuli ohuiksi viipaleiksi, lämmitä pannulla muutama ruokalusikallinen oliiviöljyä ja laita sipulit siihen kuullottumaan. Kun sipulit saavat hieman väriä, alenna lämpötilaa, lisää ripaus sokeria ja pieni loraus balsamicoa ja anna sipulin hautua pehmeäksi.
Laita patonkiviipaleen päälle keko karamellisoitua sipulia, yksi tai kaksi simpukkaa (koosta riippuen) ja nauti!

Pincho de Tomate con Anchoa eli Tomaattia ja sardellia (Espanjalaisittain anjovis)

Tarvitset:
Patonkia tai muuta rapeaa leipää viipaleina
Tuoretta tomaattia (valitse maukas lajike kuten Raf, häränsydäntomaatti tai Kumato)
Sardelleja Luis Escuris Batalla

Laita leipäviipaleen päälle siivu tuoretta tomaattia, tai voit myös soseuttaa tuoreet, kuoritut tomaatit ja käyttää pari lusikallista sosetta. Laita päälle sardelliviipale ja pieni luraus hyvää extra virgin oliiviöljyä (esim. Cortijo de Suerte Alta Picual). Ihanan helppoa!

Pincho de Pulpo con Patata y Alioli eli Mustekalaa perunan ja valkosipulimajoneesin kera

Tarvitset:
4 pientä kuorineen keitettyä perunaa
Kananmuna
100ml oliiviöljyä (esim. Merula)
Valkosipulinkynsi
1 rkl viinietikkaa (esim. Viña Vieja)
Sormisuolaa (esim. Flor de Sal d’Es Trenck)
Mustekalaa Luis Escuris Batalla

Keitä ensin perunat ja anna niiden jäähtyä. Valmista sillä välin majoneesi:
Laita korkeaan lasiin tai sekoitusastiaan kananmuna, kuorittu valkosipulinkynsi (tai puolikas jos et pidä liian voimakkaasta mausta), ruokalusikallinen viinietikkaa ja ripaus suolaa. Sekoita sauvasekoittimella ja lisää öljy ohuena nauhana, kokoajan sekoittaen, kunnes majoneesi on sopivan paksua.
Laita puolikkaan perunan päälle lusikallinen valkosipulimajoneesia, viipale tai kaksi mustekalaa. Ripottele päälle hieman sormisuolaa ja halutessasi paprikajauhetta.

UutisArkisto